Varför ska jag boka en professionell Makeup Artist Hårstylist till mitt Bröllop?

Tips på hur man hittar en Makeup Artist och Hårstylist till Bröllop!

Hej alla fina och tack att ni tittar in. 
Det betyder att på ett eller annat sätt vill du ha hjälp med makeup och hår för bröllop, fotografering eller annat tillfälle. Välkommen!
Hoppas att du hittar något spännande på min hemsida, kolla gärna blogg- rekommenderar! Instagram @angelat77.
Mina tjänster riktar sig till personer som gillar det som dom ser i mina bilder och uppskattar min förmåga göra olika stilar i makeup och håruppsättningar, att jag är väldigt flexibel och allsidig. 

Varför ska du boka en professionell makeup artist och hårstylist till ditt bröllop?
För många är det ett väldigt lätt svar då dom känner sina begränsningar och förstår att för varje yrke behövs den som kan och är utbildad och vet hur man gör.

T.ex. : att lägga klinker med värmegolv i ett hus som du äger, det rätta beslut att anlita behörig – certifierad plattläggare och att det finns försäkring – Ingen diskussion om det eller hur?!

Men många tjejer tänker…..  jaaa… jag är duktig på att sminka mig, mina vänner säger att jag har så fin makeup när jag kommer på fest! Ok, jaaa, självklart… det är du och att du har kollat på alla Youtube kanaler och har lärt dig massor och att du har köpt och äger många fler borstar och makeup produkter än jag gör- och allt detta bara för dig själv!
Men jag som träffar många fler personer med olika hudfärg, hudkvalité, hårstruktur, har 3 gånger mindre av allt än du har! Därför du köper allt du hör på sociala medier och allt influenser visar på sina Youtube kanaler då dom gör reklam för produkter som dom oftast får i reklamsyfte från ett visst märke för att tjänar pengar på det.

Jag testar väldigt många olika hår- och makeup produkter på olika typer av hud och hår vet vad som behövs, vad som funkar och vad som sitter bra när det är fuktigt, torrt, varmt etc.

Hur börjar man att leta?
Här kommer flera tips som kan hjälpa dig navigera i havet av alla makeup artister på google.

1. Googla på, gärna i närområde där du kommer göra dig i ordning inför bröllopet.

2. Välj några hemsidor, instakonton och kolla på bilderna, försök att förstå om det är foto från äkta bröllop och brudpar och inte inspirationsbilder och tutorials/tips om hur man ska man sminka sig,  gjord på en modell med lång lista av produkter.

3. Kolla bilder och se om  Makeup Artisten har gjort liknande uppsättningar, makeup som du är ute efter.

4. Erfarenhet och Kompetens! Det här är viktig del av din undersökning och val.
Kolla hur ofta, hur mycket makeup artist jobbar med äkta brudpar och bröllop. Titta på kontinuitet, publicerade inlägg, kolla på flöde på bloggen, Instagram, Facebook och andra sociala medier.  Viktig att poängtera är hur många äkta brudar makeup artisten stylat – för dig kom kund, som beställer, bokar makeup artist, hårstylist… är det viktigast att veta hur erfaren makeup artisten, hårstylisten är.

Att personen har stylat några modeller för workshop skulle var oroväckande. Oftast att som modell och frivillig har du ingenting att säga till om vad du vill och vad du gillar – du är där som modell som ställer upp och det enda som krävs av dig är gott humör och din tid för den dagen och glädjen att bli stylad av en makeup artist och få bilder för att använda för privat bruk.

En annan sak. Om du har något speciellt: hudfärg , hårstruktur då är det viktig för dig som kund att veta att personen- makeup artist har erfarenhet att jobba med olika typer av människor, jobba med olika hårtyper: asiatiska hår, afro etc. och hudfärger, hudtyper.

Jag tycker att det är viktig att mina kunder gör undersökning om mitt jobb och hur jag jobbar, kollar mina bilder på olika ställen, läser på och känner efter, att dom ser och uppskattar min kompetens och  erfarenhet samt sätter värde i att välja en person som har allt det som behövs under en sån stor dag.

Ang. löshår för bruduppsättningar.
Det är inte ovanligt att många tjejer med tunnt svenskt hår vill ha mer volym i sin uppsättning för att det ska hålla bättre och längre och kan hålla diadem och slöja hela långa bröllopsdagen.
Därför är det bra att hårstylisten har erfarenhet av att jobba med löshår, speciellt till bruduppsättningar.
Det samma gäller lösögonfransar.  Det finns många Makeup Artister som tycker att det är jobbigt att sätta i lösögonfransar. Kolla med stylisten om du vill ha extra fransar, att det funkar och att personen har lite olika typer tillgängliga.

5. Kommunikation och Personkemi!
Bra att tänka på att den person du bokar är den första som du ser på morgonen på din bröllopsdag, som kommer vara vid din sida under 3-4 timmar av förberedelserna. Kemi är väldigt viktigt! Och att du känner att du har ställt alla frågor och har fått dina svar innan, att du har bra förståelse för vad som kommer ske och i vilken ordning. Och att ni är överens om styling, makeup, hår. Och att makeup artisten har en tydlig plan. Jag kan ibland svara på otroligt många frågor mellan himmel och jord, även innan bokning är gjord. Det kan vara upp till 50 mejl …. hm .. tycker du, är det sant … ja det är faktiskt sant utan överdrift. Inte alla gör det men det finns några kunder som vill känna sig trygga och säkra på att jag är rätt person och har fullständig kompetens i detta område.

6. Pris för makeup och håruppsättning på bröllopsdagen. Value for money!
En stor varningsklocka för dig som vill ha det så billigt som möjligt ! Det finns ett talesätt:  “snål betalar dubbelt”  Och tyvärr har jag varit med om att kunderna har valt en billigare makeup artist och har gjort prov men blev väldigt disappointed och ledsna och frustrerade och då kommer dom till mig och är väldigt glada om jag är ledigt den dan, oftast säger man att dom ser på en gång att du är proffsig och kan ditt jobb. Då slappnar kunden av och känner sig trygg. Och alla är glada! Men då har man betalt lite onödigt extra och bara hoppades på det bästa.    

En seriös och erfaren stylist  som du kan vara nöjd med inte kan jobba i många timmar för orimligt lågt pris. Tänk själv att du vill att makeup och hår som håller under dagen och har rätt intensitet så att det är fint och fastnar på foto som du kommer titta på i många år framöver. Proffsstylister använder kvalitetsprodukter för makeup och hår som kostar och dom kan tekniker och vet hur man gör så allt håller.

Tänk på att det är extra värdefullt att Makeup Artisten kan vara på plats under hela förberedelserna och styla ett antal personer, tärnor, marskalkar, mammor….. För detta behöver man erfarenhet och bra planering .

Att vara missnöjd och ha den känslan och komma ihåg det i många år är inte så bra skulle jag tycka, men du tar självklart ett eget beslut vad som passar dig.

Och en till viktig grej!
Oavsett storlek på bröllop vill du fortfarande vara fin och gilla fotona tagna den dagen.

f

Lämna ett svar