Hej, jag heter Angela och frilansar som professionell Makeup Artist, hårstylist och klädstylist
sedan 2005.

Min bakgrund innefattar också bl.a. utbildning som modedesigner och textilingenjörb_1300_300_16777215_0_0_images_IMG_20210223_152539_405.jpg.

För 16 år sedan lämnade jag ekonomisk trygghet med bra jobb och månadslön bakom mig. Och gick tillbaka till det som jag brann för och hade universitetsutbildning för. Det blev i lite annan form men med den kreativa delen inkluderad. Utbildade mig till makeup artist & stylist. Då var jag otroligt fokuserad. Och på den vägen för 16 år sedan i februari startade jag mitt företag Angelas Makeup & Styling www.angelatryggveson.com som jag var väldigt osäker på hur det skulle gå.
Och nu efter många år så älskar jag fortfarande att göra det jag gör. Göra människor lite gladare, upplevelse av att dom kan se ännu finare ut.
Jag har aldrig tråkigt och med varje kund kommer en utmaning, osäkerheten som kittlar där inne, spänning som ger många sömnlösa nätter, förväntningar och enormt glädjerus sedan när man får meddelande, ett kort från en lycklig, glad och tacksam kund.
Mitt jobb är inte så glamorös som många tror. Jag är otroligt noga och lägger mycket tid på förberedelser, research, analyserar färger, stilar som skulle passa min kund, testar även olika frisyrer innan. Så när dagen kommer är jag förberedd och har massor med förslag, idéer. Med erfarenhet och kontinuerlig utbildning inom området höjer man den tekniska utförande, kvalitet, hållbarhet … då blir det också lättare att hitta olika lösningar när nåt oförutsägbart händer … det är så spännande. Detaljer som inte syns t.ex. hur jag förbereder mina resor och planerar, undersöker ang. parkering … allt det försöker jag ta innan bröllopet så att jag på själva dagen inte behöver ringa kl. 6 på morgonen till bruden och fråga hur jag ska hitta fram … nej, inte. Bruden ska inte ta hand om mig, tvärtom finns jag för henne och ofta inte enbart som hjälp med smink och hår, bl.a. har jag ofta fått hjälpa till med påklädning mm.
Under 16 år har jag fått träffa många människor från olika kulturer, språk, länder, med olika traditioner som jag inte visste existerade.
Jag har besökt och mött personal och har mycket att säga om personal som sköter hotell runt i landet, herrgårdar, slott och vilken service dom erbjuder eller inte – finns sånt åxo tyvärr. Man glömmer ofta att det är vi som finns för kunderna för att hjälpa till och inte tvärtom.
Skådespelare, sångare, artister, dansare … chefer på dom ledande företagen, affärskvinnor och män… Och från varje person jag möter under vår ibland väldigt korta tid lär jag mig otroligt mycket, inte bara om själva personen men även runt omkring den människan … deras yrke, relationer, hur arbetsplatsen funkar … och mycket mer … Så genom åren har jag utvecklat viss känslighet att kunna läsa av och förstå människor ibland utan många ord. Sånt kräver hängivenhet och vilja.
Och inte att förglömma, att med varje kund finns vissa krav som i alla yrken på leverans av service, kvalitet. I mitt yrke kan det vara väldigt känsligt och personligt och nära. Så ödmjukhet och lyhördhet, respekt från min sida är det viktigaste som behövs när jag jobbar så nära in på. Och jag försöker alltid sätta kunden i centrum och göra mitt bästa, mer än 100%. Det är personlighet!
Trots corona har 2020 varit ett bra år och jag är så tacksam för företagskunder, artister, fotografer, privatpersoner och bröllopskunder det här året. Tack för förtroendet och fina varma ord som oftast gett mig glädjetårar och enorm tacksamhet.
Vem kunde tänka att mitt 15e år skulle bli på det här sättet? Det var ju ett fullbokat år och vad skulle hända? Med många bekymrade kunder och speciellt mina bröllopskunder med många justeringar … minskat antal person, ändrande av lokal och kyrkor … blev det i alla fall av. Så för min del jobbade jag nästan som vanligt och har även gjort flera ovanligt långa resor i jobbet.

Under åren har jag fått besöka många intressanta platser ofta riktigt exklusiva lyxbröllop på fina slott eller herrgårdar. Också många intressanta människor och historier. Förvånansvärt många bröllop där bruden eller brudgummen kommer från olika länder och kulturer, lika intressant varje gång det händer. Internationella bröllop med brudpar från Japan, Kina, Schweiz, England, USA, Frankrike, Australien, Danmark, Norge, Finland, Estland, Ryssland, Lettland, Spanien, Bulgarien, Kanada, Thailand, Brasilien, Nya Zealand, Indien.
Allt som oftast får jag också förtroendet att göra hår och makeup för både tärnor, mor och svärmor. Hårt arbete från tidig morgon till sent på eftermiddagen men väldigt roligt.

Mina uppdrag med styling sträcker sig allt från bröllop, fest, porträttfotografering, tv inspelningar, reklam, musikvideos, företag till modefotografering, modevisningar  mm.. i samarbete med ett stort antal fotografer och företag.
Jag jobbar gärna på plats hos kund i Stockholm eller i studio.
Tar även emot uppdrag från andra delar av Sverige och utlandet.

Några tidigare job:
TV3, TV4, Webb TV7, Titan television, Eventguiden Stockholm, Zot Production AB/ Zillah och Totte, Björk reklambyrå, stockholmsgruppen modellagentur, Balettakademien, Bröllopsguiden, Ekman hair Stockholm, Laleh/Vårens första dag, Denis Lopez, Linda Lampenius, Sofia Lilja Åkerlund, Elaine Eksvärd, Robin Bengtsson, Fanzingo/ Dramalabet, Mindpool creative film Stockholm, Fredrik Berling programledare och konferancier, mf Hälsocenter, metopia, Arcona, ALMI, CupCard allt om  bröllop. Massor av bröllopsmakeup, brudmakeup, bruduppsättningar, håruppsättningar, privatpersoner makeup och hårstyling för fest, bal, gravidfoto, morgongåva, trash the dress,  student...mm